Fiatal utca - Ahol a jővőd találod!

Még egy fordulót?

Milyen rég játszottál már valamilyen társasjátékkal? Ha idejét sem tudod ennek, akkor ideje leporolnod a játékaidat, mert most megmutatjuk, hogy miért kellene gyakrabban elővenned őket!

Az emberek már az általunk ismert történelem óta játszanak társasjátékokkal, és ez nem véletlen. Azon kívül, hogy szórakoztatóak, rengeteg pozitív hatásuk lehet az életünkre.

1. Összehozzák az embereket és megtanítanak arra, hogy meghallgasd a másikat

A társasjátékok biztosítják, hogy minőségi időt tölts együtt a szeretteiddel vagy barátaiddal. Általuk jobban megismerheted a másikat olyan oldaláról is, amelyet amúgy nem feltétlen láthatsz minden nap, például, hogy mennyire kockázatvállaló és versengő. A társasjátékok rávesznek, hogy beszélgess a másikkal, és meghallgasd, amit a másik mond, különben nem működne a játék.

2. Használjuk a fantáziánkat

A mindennapi rutin során sokszor elfelejtjük a képzelőerőnket és fantáziánkat használni, de a társasjátékok világa kicsit újra visszarepít a gyerekkorunkba. Egy elképzelt világban lehetünk hercegnők vagy harcosok, telepesek vagy papok, a lehetőségek tárháza végtelen. Itt nem kell a munkahelyi problémákra vagy a kötelezettségeinkre gondolni, a feladatunk csak annyi, hogy kövessük a játékok egyszerű szabályait.

3. Kikapcsolnak

A társasjátékok úgy vannak megalkotva, hogy kellően izgalmasak és nehezek legyenek – se túl könnyen, se túl nehezen ne lehessen beérni a célba. A társasjátkékok lehetővé teszik, hogy a barátainkkal versenyezve vezessük le a stresszt. Ez a megfelelő mennyiségű izgalom pedig még élvezetesebbé teszi számunkra a játékkal töltött időt, ugyanis így aktívan pihenhetünk.

4. Türelemre tanítanak

Ron Weingartner, a Hasbro játékok fejlesztésért felelős vezetője a következőt nyilatkozta a társasjátékokról:

„Talán semmi fontosabbat nem tanulnak a gyerekek az életben, mint a várakozás szükségességét és képességét, amikor a saját körükre várnak.”

Szőnyi Fanni Zsófia

A társasjátékozás tökéletes program lehet egy-egy hidegebb napra, forrócsokit szürcsölgetve a hétvégén vagy épp egy fárasztó munkanap után. Ha meghoztuk a kedved egy játékhoz, akkor hadd ajánljuk a novemberi programunkat, ahol 3 pszichológiai társasjátékot tudsz kipróbálni velünk játszva: http://fiatalutca.hu/node/108

Ha pedig szeretnétek értesülni az esemény aktualitásairól, akkor kövessétek Facebookon az Est eseményét:

https://www.facebook.com/events/1741622392632302/

 

Felhasznált irodalom:
https://www.psychologytoday.com/us/articles/199807/wanna-play