Fiatal utca - Ahol a jővőd találod!

Mi kell a mai világban a sikeres karrierhez?

Manapság a munka világát leginkább a kiszámíthatatlan szó jellemzi. Egyre ritkább az élethosszig tartó foglalkoztatottság egy szervezeten belül, gyakoriak a munkahelyváltások, a ranglétrán való szép fokozatos feljebb jutás pedig már korántsem magától értetődő. A leépítésekkel, áthelyezésekkel, munkakörök átszervezésével/összevonásával sajnos ma már számolni kell. Érthető tehát, hogy manapság már nem elég a biztos szakmai tudás, más képességekre is szükségünk van, ha sikeres karriert akarunk befutni. És hogy mik is ezek? Olvass tovább és megtudod! :)

Az első kompetenciaegyüttest, ami egyértelműen sikerbejósló, a „tudni miért” fogalom írja le a legjobban: a „miért” szócska utal a karrier motivációnkra, arra, hogy önmagunk számára mit jelent a munkánk és hogy tudunk-e azonosulni vele. Ide tartozó konkrét kompetencia például a proaktivitás, amikor képesek vagyunk felismerni a lehetőségeket és élünk is velük. Ennek köszönhetően könnyebben tudunk alkalmazkodni a folyamatosan változó munkakörülményekhez, felelősséget tudunk vállalni a saját karrierünkért. Az új tapasztalatok iránti nyitottság szintén elengedhetetlen készség (érdeklődés, széles látókör), az ilyen emberek mindig azon vannak, hogyan is fejleszthetnék tovább a már meglévő kompetenciáikat. A karrierünkre való rálátás, az, hogy realisztikus elvárásaink vannak és tudatában vagyunk az erősségeinknek és gyengeségeiknek egyaránt, szintén hiteles prediktora a sikeres karriernek.

A második kompetenciaegyüttes a „tudni kitől”: a sikeres karriert elősegítő kapcsolathálózat kialakítását célozza meg. A kapcsolatépítés a mai világban nélkülözhetetlen eleme a szakmai előre lépésnek: legyen szó akár egy mentorról, aki szakmai támaszt nyújt és segíti a fejlődésünket vagy cégen belüli, illetve kívüli kapcsolatokról, amik később hozzásegíthetnek új álláslehetőségekhez.

Az utolsó kompetenciaegyüttest pedig a „tudni hogyan” fogalom fedi le: ide sorolhatók a karrierünk szempontjából releváns képességek, készségek; a szakmai tudásunk. Ám ma már fokozatosan áttolódik a hangsúly a szorosan egy munkakörhöz tartozó, speciális szakmai tudásról, az olyan széleskörű és rugalmas képességekre, amik cégtől, munkakörtől függetlenül is hasznosíthatók, kompetenssé tesznek. Ilyenek például az asszertív kommunikáció, a folyamatos tanulásra való képesség, a problémamegoldókészség.

Szerencsés Gabriella

Kövess minket Facebookon: https://hu-hu.facebook.com/FiatalUtca/

És Instagramon is: https://www.instagram.com/fiatal_utca/

A cikkhez felhasznált irodalom:

Eby, T. L.; Butts, M. & Lockwood, A. (2003). Predictors of success in the era of the boundaryless career. Journal of Organizational Behavior, 24, 889-708