Fiatal utca - Ahol a jővőd találod!

Fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek - csak attól félünk, amit nem ismerünk!

Elkötelezett munkavállalókat keresel? Mi tudunk valakikről, akik csupán megbecsülésre vágynak, hogy elköteleződhessenek; ők a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek! Ha szeretnél többet tudni, másképp tekinteni a világra és nyitottabb lenni a témában, akkor olvass tovább! Hiszen csak attól félünk, amit nem ismerünk!

Kik ők?

A fogyatékossággal élők vagy megváltozott munkaképességű személyek esetében hiányzik vagy sérült valamilyen funkció, képesség; vagy az egészségi, fizikai állapotuk károsodott. Ezek alapján ugyanúgy ide tartoznak azok a személyek, akinek fogyatékossága születése óta fennáll, mint akinek egészségi állapota egy későbbi időszakban valamilyen betegség, vagy sérülés következtében alakult ki. Ebből következően a fogyatékos és a megváltozott munkaképességű emberek csoportja nagyon sokrétű, eltérő készségekkel, képességekkel, adottságokkal és igényekkel rendelkező személyeket foglal magába. Ugyanakkor fontos felismerni, hogy míg egyes feladatok és helyzetek az átlagosnál nagyobb nehézséget jelentenek számukra, számtalan más munkakör betöltésére képesek és ugyanolyan alkalmasak, mint egészséges társaik.

Miért fontos és miért lehet egyben előnyös is foglalkoztatásuk?

Sajnos a számok és a tapasztalt azt mutatja, hogy – annak ellenére, hogy az Európai Unióban a diszkrimináció minden formája tiltott - a megváltozott munkaképességűek jelentős hátrányban vannak a munkaerőpiacon; holott fontos lenne felismerni, hogy a sokszínűségi politika kiterjesztése erre a társadalmi csoportra számos előnnyel járhat mindkét félnek.

A cégek számára talán a legmeggyőzőbb érvet az anyagiak jelenthetik: amennyiben az adott vállalat eleget tesz a megváltozott munkaképességűekre vonatkozó kötelező foglalkoztatási előírásnak, mentesül az éves rehabilitációs hozzájárulás alól, melynek összege közel 1 millió Ft/fő. Ezen felül pedig további különböző adókedvezmények és támogatások igénybevételére biztosít jogosultságot, illetve előnyt jelenthet egyes pályázatok elbírálásánál. A direkt pénzügyi előnyökön túl érdemes figyelembe venni egyéb tényezőket is, melyek közvetve szintén a gazdaságosabb működést szolgálják. A fogyatékos és megváltozott munkaképességűek pontosan abból adódóan, hogy kevesebb lehetőségük van bizonyítani és hátrányból indulnak a munkakeresés során, lojálisabbak és elkötelezettebbek. Speciális helyzetüknek köszönhetően fejlett problémamegoldó képességgel rendelkeznek, illetve általánosságban jól bírják a monoton munkát. A szervezeti légkört tekintve a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása pozitív hatással lehet a kultúrára azáltal, hogy egy szociálisan elfogadóbb, toleránsabb, nyitottabb attitűd felvételére ösztönzi a kollégákat. Ezen felül az esélyegyenlőségi elvek érvényesülésének támogatása a vállalat és a munkáltató külső megítélését is pozitívan befolyásolja.

A fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek szempontjából a foglalkoztatás legfőbb előnye az lehet, hogy munkaerőpiaci integrációjuk csökkentené társadalmi kirekesztődésüket, illetve az egyén személyes életében is jelentős javulást eredményezne. A munkahely azon túl, hogy egy rendszert hoz a személy életében, a szakmai kihívások és sikerek növelhetik az önbecsülést, önbizalmat, az énhatékonyság érzését, továbbá a kialakuló interperszonális kapcsolatok szükség esetén támogatást nyújthatnak.

Összeségében fontos felismerni, hogy a megváltozott munkaképességűekkel szembeni elutasító hozzáállás általában ismert- és tapasztalathiányból fakad. Megoldást jelenthetnek a problémára a különböző szociális érzékenyítő programok és az, ha lehetőséget biztosítunk a munkáltatónak és a kollégáknak arra, hogy saját élményt és tapasztalatokat szerezzenek a társadalom ezen részével kapcsolatban.

 

Buta Kinga

 

Felhasznált irodalom:

 

https://www.hrportal.hu/hr/mitol-lesz-valaki-megvaltozott-munkakepessegu-munkavallalo-20140506.html

https://www.hrportal.hu/hr/nem-kell-felni-a-megvaltozott-munkakepessegu-dolgozotol-20180821.html

https://piacesprofit.hu/kkv_cegblog/tele_vagyunk_felelmekkel_eloiteletekkel/?fbclid=IwAR1ZYP1pEWyGN5PMa-bT9No8_QCoe75kNra4FYBJyZ2DHNXndbUEFEXqSA4

http://revprojekt.hu/ckfinder/userfiles/files/%C3%89rz%C3%A9keny%C3%ADt%C5%91%20program.pdf

 

Kövess minket Facebookon: https://hu-hu.facebook.com/FiatalUtca/

és Instagramon is: https://www.instagram.com/fiatal_utca/