Fiatal utca - Ahol a jővőd találod!

Hogyan hozd ki a maximumot a LinkedInedből? IV. rész: Mit NE csinálj a LinkedInen?

Ha okosan használjátok a LinkedIn-t, akkor szakmai kapuk nyílhatnak meg előttetek. Mi pedig egy 4 részes cikksorozattal készültünk nektek, amelyben megmutatjuk, hogyan tudjátok a legtöbbet kihozni az oldalból. Az utolsó részből arról olvashattok, mik azok a hibák, amelyeket jobb, ha elkerültök a LinkedIn-en (és mik a megoldásaik), annak érdekében, hogy eredményesek legyetek.

 

HIBA: ÚGY KEZELED A LINKEDIN-T, MINT A FACEBOOKOT.

MEGOLDÁS:

A LinkedIn-en úgy viselkedj, ahogy a munkahelyeden is tennéd vagy más szakmai közegben. Ne posztolj képet a kutyádról/ebédedről/párodról és ne is trollkodj. Ha ilyeneket teszel, senki sem fog komolyan venni, és megszakítják az oldalon az ismerettséget.

 

HIBA: NEM TÖLTESZ ELÉG IDŐT AZ OLDALON.

MEGOLDÁS:

Ha a LinkedIn-től várod az énmárkád megerősítését vagy esetleg új ügyfeleket, akkor elég időt és energiát kell beletenned az oldalad kezelésébe, hogy ezek be is következzenek, különben nem fognak észrevenni az emberek az oldalon.

 

HIBA: NEM KÜLDESZ SZEMÉLYES ÜZENETET.

MEGOLDÁS:

A LinkedIn legfőbb célja a szakmai kapcsolatok kialakításának elősegítése, így ha nem lépsz kapcsolatba (a megfelelő módon*) az emberekkel, elpocsékolod ezt a funkcióját az oldalnak.

*A megfelelő kapcsolatfelvétel minden esetben személyre szabott. Ne küldj senkinek sem sablonüzenetet, mert nem fognak rá válaszolni, vagy egyáltalán komolyan venni. Ellenben, ha mindenkinek specifikus üzenetet írsz, az meghozza majd (az üzleti kapcsolatokban mérhető) gyümölcsét.

HIBA: NEM TARTOD A KAPCSOLATOT.

MEGOLDÁS:

A learnhowtobecome.org tanácsa a következő:

"Amikor valaki bemutatkozik, segít neked egy állásinterjú megkapásában, válaszol a tanácsadási kérésedre, vagy más módon érdeklődik, hogy a dolgok hogyan haladnak számodra, szánj időt rá, és tudasd ezzel a személlyel, hogyan alakult a helyzet. Köszönd meg, hogy megnyitotta az ajtót előtted ehhez a nagyszerű munkához, tudasd vele, hogyan segített számodra a tanácsa, vagy egyszerűen csak mondd el neki, hogy értékeled, hogy időt fordított arra, hogy bemutasson téged valakinek."

Szőnyi Fanni Zsófia

A cikksorozat előző részeit itt olvashatod el:

1. rész (Hogyan töltsd ki az adatlapodat, hogy profinak tűnj?): http://fiatalutca.hu/node/157

2. rész (A képekről): http://fiatalutca.hu/node/158

3. rész (Mit tehetsz még annak érdekében, hogy kitűnj a tömegből?): http://http://fiatalutca.hu/node/159

 

Kövess minket Facebookon: https://www.facebook.com/FiatalUtca/

És Instagramon is: https://www.instagram.com/fiatal_utca/

 

Felhasznált irodalom:

https://www.graygroupintl.com/blog/playing-the-linkedin-game-your-ultimate-guide
https://www.learnhowtobecome.org/career-resource-center/how-to-create-linkedin-profile/