Fiatal utca - Ahol a jővőd találod!

10 dolog, ami miatt senki sem vesz komolyan a munkahelyeden

Ezen a héten 10 dolgot osztunk meg veletek, amiket jobb, ha elkerültök, ha profinak szeretnétek tűnni a munkahelyeteken.

 

1. Késés

A pontatlanság üzeni, hogy nem készültél fel rendesen és nem tiszteled a másik idejét. Ezen kívül, ha elkésel valahonnan, akkor stresszesen, sokszor csapzottan érkezel meg. Ehelyett inkább érkezz 5 perccel hamarabb a meetingekre, mint hogy elkéss.

2. Munkahelyre nem illő öltözék

Mielőtt még megszólalnál, az első dolog, amit az emberek érzékelnek belőled, az a külsőd, ezért is fontos, hogy professzionalitást sugárzó külsővel érkezz a munkahelyedre. Ha túl sokat mutató ruhákban, flip-flop papucsban, gyűrött, foltos ruhában vagy koszos cipőben, stb. jelensz meg, akkor igénytelenséget és hozzá nem értést üzensz magadról. Ugyanide sorolható a túl hosszú (mű)köröm, az ápolatlan kéz és haj is.

3. Helyesírási hibák

A helyesírási hibák megkérdőjelezik a hitelességedet, az intelligenciádat és hozzáértésedet. Ha valakivel például csak emailen keresztül kommunikálsz és még nem találkoztatok személyesen, akkor a helyesírásod sokkal nagyobbat fog nyomni a latban a rólad szóló benyomás kialakításakor.

4. Folyamatos pletykálás, negatív hangulat terjesztése

Ha folyamatosan pletykálkodsz a munkatársaidról, az emberek nem fognak benned megbízni. Ezen kívül készülj fel arra is, hogy lehet, hogy visszajut a pletykád vagy panaszkodásod annak a fülébe, akit kibeszéltél a háta mögött, ami rendkívül kellemetlen helyzeteket okozhat.

5. Panaszkodás

Mindenkinek vannak rossz napjai vagy olyna feladatai, amit nem sok kedvvel végez el. De nem kell állandóan panaszkodni, hogy másnak is elrontsd vele a kedvét. Ha energiavámpírként viselkedsz, az emberek egy idő múlva nem fogják a társaságod keresni.

„A panaszkodás nem oldja meg a probémákat, hanem vonnza őket. Minél többet panaszkodsz, annál több problémád lesz. És minél többször mérgezed a többi embert a problémáiddal. Ne légy mérgező. Legyél gyógymód.” Isaiah Hankel

6. Rendetlenség

Könnyen hihetik azt az emberek, hogy nem végzed el a feladataidat sem precízen, ha nem tartasz magad körül rendet. Ráadásul ki szeret például más után takarítani a konyhában?

7. Flörtölés

A flörtölésnek nincs helye a munkahelyen. Ne azért figyeljenek rád, mert flörtölsz, hanem azért, ahogy dolgozol és amiket mondasz. Ráadásul ez nem csak rád lehet hatással, de a csoportdinamikát is megváltoztathatja.

8. Káromkodás

Hány TED előadót láttatok már káromkodni? Pontosan. Ha sokszor káromkodsz, azzal azt üzened, hogy nem tudod kordában tartani az indulataidat, ami a profi ellentéte.

9. Felelősség hárítása

Nem lehet komolyan venni azokat, akik nem képesek a hibáik belátására és a felelősség vállalására. Ha hibáztál, ismerd el és lépj tovább.

10. Halogatás és határidők lekésése

Nem lehet megbízni abban, aki nem többedszerre sem végzi el a feladatait határidőre, mert nem lehet a jövőben alapozni a szavára. Ha már a feladatkiadásnál tudod, hogy nem tartható a határidő, szólj!

Szőnyi Fanni Zsófia

 

Kövess minket Facebookon: https://www.facebook.com/FiatalUtca/

És Instagramon ishttps://www.instagram.com/fiatal_utca/

Felhasznált irodalom:

  • https://careerbuzz.prosky.co/articles/10-habits-that-make-you-look-unprofessional
  • https://www.european-business.com/listicles/these-14-habits-make-you-look-unprofessional/
  • https://www.careeraddict.com/flirting-work
  • https://www.entrepreneur.com/article/288812