Fiatal utca - Ahol a jővőd találod!

Tudástár

Hogyan hozd ki a maximumot a LinkedIn profilodból? II. A képekről

Ha okosan használjátok a LinkedIn-t, akkor szakmai kapuk nyílhatnak meg előttetek. Mi pedig egy 4 részes cikksorozattal készültünk nektek, amelyben megmutatjuk, hogyan tudjátok a legtöbbet kihozni az oldalból. A második részből arról olvashattok, milyen (profil- és borító) képeket töltsetek fel az oldalra.

Bővebben
Hogyan hozd ki a maximumot a LinkedIn profilodból? I. Hogyan töltsd ki az adatlapodat, hogy profinak tűnj?

Ha okosan használjátok a LinkedIn-t, akkor szakmai kapuk nyílhatnak meg előttetek. Mi pedig egy 4 részes cikksorozattal készültünk nektek, amelyben megmutatjuk, hogyan tudjátok a legtöbbet kihozni az oldalból. Az első részből arról olvashattok, hogyan (és miért) töltsd ki a profilodat. Tartsatok velünk!

Bővebben
Így változtathatja meg a hála az életed

Manapság egyre nagyobb divatnak örvendenek a hálanaplók és a hálalisták. De hogy mik is ezek pontosan, és hogy ez a kb. napi 3 percet igénylő gyakorlat milyen pozitív változásokat hozhat az életedbe, azt a cikkünkből tudhatod meg!

Bővebben
Céges karácsonyi buli: TEDD & NE TEDD!

Bár a december szinte minden munkavállaló számára megterhelő az év végi hajrá miatt, az azt követő céges évzáró karácsonyi buli megfelelő alkalmat nyújt az elmúlt időszak sikereinek megünneplésére és a közös kikapcsolódásra. Annak érdekében, hogy az estének ne legyenek negatív következményei a karrieredre nézve érdemes néhány alapszabályt betartani; sőt ezt az alkalmat személyes kapcsolatépítésre is használhatod!

Bővebben
Útmutató a hatékony szünethez

Minden dolgozó egyetért azzal, hogy a munka közben beiktatott kisebb szünetek segítenek a nap átvészelésében, sőt akár még élvezetesebbé is tehetik a munkavégzést. Ezeknek a kis szüneteknek hála, a dolgozók kiegyensúlyozottabbá válnak, jót tesz a testi-mentális egészségnek, ami nem utolsó sorban a munkaadó szempontjából sem mellékes, hiszen egy kipihentebb, felfrissült dolgozó jobban tud koncentrálni és hatékonyabb is a napi munka során. De vajon mik lehetnek a hatékony szünet jellemzői, mikor, mit és hogyan csináljuk? Eheti cikkünkben erről gyűjtöttünk össze nektek pár hasznos tippet!

Bővebben
Fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek - csak attól félünk, amit nem ismerünk!

Elkötelezett munkavállalókat keresel? Mi tudunk valakikről, akik csupán megbecsülésre vágynak, hogy elköteleződhessenek; ők a fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű emberek! Ha szeretnél többet tudni, másképp tekinteni a világra és nyitottabb lenni a témában, akkor olvass tovább! Hiszen csak attól félünk, amit nem ismerünk!

Bővebben
Hogyan hasznosítsd a kreativitásodat? – a Disney-módszer

Manapság már egyre több munkahelyen várják el – vagy legalábbis nagy előnyt jelent – a kreatív gondolkodás. Van, aki tele van tervekkel, ötletekkel, de mégis küszködik a megvalósításukkal; más meg nehezen hozza működésbe a kreatív oldalát, inkább gyakorlatiasan szemléli a dolgokat. Szerencsére ma már több módszer is létezik a kreatív gondolkodás elősegítésére, a kreatív ötletek (munkahelyen való) kamatoztatására. Ha kíváncsi vagy az egyikre, ami a híres mesegyáros, Walt Disney nevéhez fűződik, akkor olvass tovább ;) 

Bővebben
A hatásos bemutatkozás – és annak eszközei

Képzeld el, hogy belépsz egy liftbe egy belvárosi irodaépületben. Amint becsukódik az ajtó, a melletted álló személy a következővel fordul oda hozzád: „Üdvözlöm. Én vagyok az a személy, aki kiválasztja az új munkatársakat az Ön álom munkahelyén. Meséljen magáról!”  Ebben a szituációban te be tudnál mutatkozni kevesebb, mint 1 perc alatt úgy, hogy a felvételiztető behívjon egy állásinterjúra? Ha nem, vagy csak fejleszteni szeretnéd a technikádat, akkor olvasd el a cikkünket, ahol megkaphatod a megfelelő eszközöket egy hatásos bemutatkozáshoz!

Bővebben

Oldalak